Elming spiltips, NFL spilleuge 10

Vi er nu halvvejs igennem NFL-sæsonens indledende fase. Alle klubber har spillet mindst otte kampe og dermed halvdelen af de 16 kampe, der udgør grundspillet for alle mandskaber.


Spilleugen åbner natten til fredag med et sandt brag, når to Super Bowl kandidater brager sammen. Pittsburgh Steelers og Carolina Panthers mødes i en kamp, der godt kunne være en forsmag på Super Bowl 53 i januar.

Det er et opgør mellem to af NFLs varmeste mandskaber, og er vigtig for begge klubber i bestræbelserne på at nå slutspillet og få så godt et udgangspunkt som muligt. Du kan læse vores optakt til kampen og også få spiltips til opgøret torsdag.

Læs også: Weekly Winners uge 10 på Gul Klud.

Oversiddere
Der er fire hold, der sidder over i weekenden. Det er Minnesota Vikings, Denver Broncos, Baltimore Ravens og Houston Texans.

Money in the bank
I min ugentlige artikel får du her et bud på en kamp, der ganske enkelt ikke må kikse. Du får ikke det højeste odds, til gengæld er der hurtig forrentning af dine investerede kapital. Jeg er 9-0 i denne kategori efter ni uger, efter Chiefs tog sig stensikkert af Browns sidste uge.

På søndag er der flere bud på sikre vindere, selvom intet i NFL er sikkert. Jeg tror ganske enkelt ikke på, at Chicago Bears taber til Detroit Lions. Der er odds 1,38 på en Bears-sejr hjemme på Soldier Field.

Min anbefaling kommer dog noget længere vest på, når LA Chargers skal på besøg hos Oakland Raiders. Førstnævnte har gang i en flot sæson og er solide på både angreb og forsvar (kicker-positionen taler vi ikke højt om). Hjemmeholdet derimod ligner et mandskab, der allerede har givet op, og jeg kan ikke forestille mig, at de har manpower til at følge med Philip Rivers og co.

Der er odds 1,20 på en udesejr til Chargers, og kan de vinde med blot 6 point stiger det odds til 1,52.

Ugens bedste bet
Jeg er brandvarm og ramte plet for tredje uge i træk, så jeg nu er 4-5 i sæsonen efter en skidt start. Denne kategori er et væddemål, hvor jeg synes odds-setterne har vurderet forkert i den ene eller anden retning, og i denne uge tror jeg på Atlanta Falcons.

Vi fortsætter trenden med at spille mod Cleveland, når Atlanta Falcons kommer på besøg, og får endda et fint odds på det.

Falcons åbnede sæsonen med fire nederlag i de første fem kampe, men har vundet tre i træk og er lige som sidste år 4-4 efter otte kampe. Angrebet er blandt de mest eksplosive i NFL, og forsvaret er ved at finde sig selv efter at have ramt af skader tidligt i sæsonen.

Browns er som hold i en proces med at finde sig selv, efter de fyrede headcoach Hue Jackson og selvom de er allerede viser tegn på forbedringer, så kan de ikke matche Falcons.

Der er fine odds 1,50 på en udesejr og det skal du bare spille tungt. Kan Matt Ryan og co. vinde med et touchdown stiger det odds til fornemme odds 2,25.

Ugens overraskelse
I denne kategori skød jeg forbi i sidste uge og er nu 4-5 i sæsonen, efter Packers tabte til Patriots. Her får du hvert uge et bud på en overraskelse, ofte med et odds over 3,00 så det er klart, at den er lidt tvivlsom. Jeg har dog et ganske attraktivt væddemål til dig i denne uge.

New York Jets er ved at kollapse og NFL-livet er blevet noget surt for den ugen quarterback Sam Darnold. Han har ikke nogen at kaste til og han får ikke meget beskyttelse, når han forsøger. Forsvaret spiller nogenlunde og holder Jets inde i mange kampe, men det er ikke et hold, der skræmmer ret mange i øjeblikket.

Det gør modstanderen heller ikke. Buffalo Bills har ligaens dårligste situation på quarterback med Nathan Peterman som vikar, mens Josh Allen kommer sig fra en albueskade (der er faktisk en lille sandsynglighed for at han spiller søndag). Også Bills forsvar er ganske giftigt og det bliver en kamp præget af holdenes manglende evne til at flytte bolden og score point.

Hvem der vinder er sådan lidt tilfældigt, men jeg tror på, at Bills kan overraske og det er der faktisk flotte odds 3,65 for. 
Det er faktisk også en kamp, der skriger på uafgjort, så hvis du tror på noget á la 9-9 eller 16-16, så er der lækre odds 19 på det.

Elming Specials
I samarbejde med Oddset fra Danske Spil laver jeg hver uge specials, hvor vi skruer nogle interessante spil sammen, og hvor du får lidt ekstra i posen. Hold øje med mine spilforslag her fredag og lørdag,

Tanker på falderebet
En Chiefs-sejr over Cardinals til odds 1,06 kan ikke gå galt.
Odds 1,43 på Saints over Bengals er en gave
Seahawks over Rams til odds 4,40 er meget højt!

God fornøjelse
Claus Elming