10 ting vi lærte fra Abu Dhabis Grand Prix

Formel 1-sæsonen sluttede med endnu en magtdemonstration af Lewis Hamilton. Vi kan kun håbe på mere spænding næste år, og en mere stabil Haas-racer, så Kevin Magnussen kan få mere ud af sine superstarter.


Hamilton helt suveræn
Der var absolut ingen spænding om, hvem der skulle vinde Abu Dhabis grand prix. Lewis Hamilton startede forrest og den nykårede verdensmester trak fra med det samme. I mål var han komfortable 16 sekunder foran Max Verstappen uden at være blevet presset. En meget passende måde at slutte sæsonen af på.

Mercedes var for suveræne
Der var ikke meget spænding i 2019. Mercedes var alt for dominerende, og der var ikke den store spænding om, hvor vm-titlen ville ende henne. Det tager bare lidt af det fede ved at se løbene. Lidt mere jævnbyrdighed, tak.

Magnussen er superstarter
Det er bare utroligt så godt Kevin Magnussen kommer fra start i løbene, og i Abu Dhabi gjorde han det igen. Danskeren startede som nummer 14, men efter endnu en fantomstart kom K-Mag helt op på en niendeplads. Med en bedre bil, så kan han få rigtigt meget ud af det i den kommende sæson.

Haas putter 2019 i glemmebogen
Der var store forventninger til Haas inden sæsonen, og det amerikanske team skulle kæmpe med om at blive best of the rest. Men sådan skulle det slet ikke gå og efter sæsonens sidste løb måtte Magnussen sande, at han kører på de næstdårligste hold målt på point.

Hamilton når milepæl
Lewis Hamilton skrev sig ind i historiebøgerne søndag i Abu Dhabi. Nu har han vundet 50 løb fra pole position, og dermed kommer han op på siden af hans store idol Ayrton Senna. Ganske enkelt imponerende, og mon ikke nummer 51 kommer til næste sæson.

McLAren blev best of the rest
Hvem havde set det komme, at McLaren skulle slutte sæsonen som feltets fjerdebedste team? Ikke mig. Det britiske hold fik for alvor fart på undervejs i sæsonen og holdt det helt til slut. Man kan kun tage hatten af for Carlos Sainz Jr., Lando Norris og hele holdet bag for de mange point.

Leclerc holdt hovedet koldt
Der gik rygter om, at Charles Leclerc ville blive diskvalificeret efter løbet på grund af uoverensstemmelser med hans bil. Monegaskeren kom alligevel igennem løbet på en fin tredjeplads, som han efterfølgende fik lov til at beholde. Det er godt gået af den unge racerkører. I stedet for fik Ferrari en pæn bøde på hele 50.000 euro.  

Magnussen mister en stor rival
Under et liveinterview sagde Kevin Magnussen de efterhånden så berømte ord ”suck my balls” til Nico Hulkenberg, og de to har været med til at sprede et ekstra krydderi til Formel 1. Men nu er det slut med deres kamp på og uden for banen, da Hulkenberg ikke er en del af motorsportens kongeklasse i 2020.

Længste Formel 1-sæson nogensinde venter
Med 22 løb bliver 2020-sæsonen den længste i mesterskabets 70-årige historie. Det bliver uden et stop i Tyskland, imens både Holland og noget mere eksotiske Vietnam er på programmet. Dermed får vi de farverige hollandske fans at se på hjemmebane.

2020 kan kun blive godt
Første halvdel af 2019-sæsonen var et stort Mercedes-show. Heldigvis kom Ferrari meget bedre med i efteråret og især mod slutningen viste Red Bull tænder. Hvis sidstnævnte fortsætter takterne, så lover det rigtigt godt for 2020. Jeg krydser fingre.