10 ting vi lærte fra Bahrains Grand Prix

Sæsonens andet Formel 1 grand prix var en nærmest perfekt reklame for verdens fedeste motorsport. Der var drama fra start til slut og efter lidt over halvanden time med race fra Bahrain glæder jeg mig til at følge feltet og kampen om VM-titlen til sidste løb i Abu Dhabi 1. december.


1) Formel 1 er fantastisk 
Sikke et løb! Bahrains grand prix havde det hele. En intens start, fede dueller, masser af overhalinger og en vanvittig afslutning. Der var simpelthen god underholdning hele veje igennem. Lige fra første omgang, hvor Charles Leclerc røg ned på en tredjeplads til han kom stærkt igen og længe lignede en vinder. Lewis Hamilton fik en sejr forærende og havde undervejs en fed duel med Sebastian Vettel, og så sluttede Renaults løb på en vanvittig måde. Og nå ja, så gik det alt andet end godt for Kevin Magnussen. Men hvis vi tager de danske briller af, så var det bare en fed søndag foran fjerneren med Formel 1.

2) Back to normal hos Mercedes 
Valtteri Bottas vandt sæsonens første grand prix foran teamkammeraten Lewis Hamilton, men rollerne var byttet om i Bahrain. Den femdobbelte britiske verdensmester havde kontrol over sin finske kollega, og der var reelt aldrig tvivl om, hvem af de to, der ville slutte bedst. Men hvem ved, måske finder Bottas igen noget ekstraordinært frem til næste løb.

3) Ferrari fandt farten og mistede den til sidst
Det skulle være det helt store comeback til Ferrari efter den dårlige start på sæsonen, og det lignede en sikker dobbeltsejr til det italienske team. Men sådan skulle det bestemt ikke gå. Først fik Sebastian Vettel problemer og til sidst fik den førende Charles Leclerc problemer med sin racer og mistede masser af fart. Den unge Ferrari-kører måtte nøjes med tredjepladsen.

4) Skuffende for Magnussen
Det så lovende ud efter en flot kvalifikation af Haas og Kevin Magnussen. Men stemningen vendte hurtigt for danskeren. Den ellers så hurtige Haas-racer røg stille og roligt ned igennem feltet, og Kevin Magnussen blev overhalet af den ene efter den anden. Fra en start som nummer seks sluttede K-Mag helt nede på en 13. plads og blev distanceret med en omgang af vinderen Lewis Hamilton. Efterfølgende var danskeren skuffet og kunne slet ikke forstå, hvorfor bilen ikke havde mere fart både i svingene og på langsiderne. Der skal arbejdes hårdt i teamet, så Haas igen er hurtige om små to uger i Kina.

5) Hold godt øje med Charles Leclerc
21-årige Charles Leclerc var den helt store oplevelse. Monegaskeren fik en skidt start fra pole position og var nede på tredjepladsen, inden han fandt sig tilrette og kørte sig op i front. Leclerc kørte forbi teamkollegaen Vettel og derfra kunne ingen hamle op med ham. Den unge racerkører var i fuld kontrol lige indtil bilen mistede power. Han var tydeligt frustreret og mistede så meget fart, at både Lewis Hamilton og Valtteri Bottas strøg forbi. Kun en heldig safety car til sidst sikrede ham og Ferrari en podieplads lige foran Max Verstappen. Men Charles Leclerc viste sig frem på bedste vis og mon ikke han snart får sin første løbssejr.

6) Renaults utrolige exit
Jeg har set meget i Formel 1, men jeg kan ikke huske noget så underligt som den måde Renault sluttede i Bahrain. På samme omgang, i samme sving og på stort set samme tid gik de to Renault-racere ud. Det så ellers fint ud for det franske hold, der så ud til at få begge biler hjem til point. Men på tredjesidste omgang skete det utænkelige, og nu skal der for alvor tænkes over tingene, inden næste løb.

7) Uheldige Haas
Det var slet ikke Hass’ dag i Bahrain, og for Romain Grosjean var hele weekenden noget møg. I kvalifikationen blev franskmanden rykket tre pladser tilbage efter en episode med Lando Norris, så han startede som nummer 11 i løbet. Og på første omgang kolliderede Grosjean med selvsamme Norris og måtte udgå for andet grand prix i træk. Kevin Magnussen havde åbenbart brugt al farten i kvalifikationen, fordi i selve løbet var Haas-raceren alt andet end hurtig. Danskeren startede som nummer seks og røg hurtigt ned i feltet for at slutte på en skuffende 13. plads. Magnussen var skuffet og uforstående efter løbet. Vi krydser fingre for, at det går meget bedre i næste løb fra Kina.

8) Verstappen alene i feltet
Max Verstappen har vist sig som den bedste kører hos Red Bull, og den tendens var tydelig i Bahrain. Den unge hollænder kom i mål som nummer fire, imens holdkammerat Pierre Gasly måtte nøjes med en ottendeplads hele 52 sekunder efter. Oveni det, så virker det som om, at Red Bull med Verstappen bag rattet er for langsom til at følge med Mercedes og Ferrari og hurtigere end resten af feltet. Så lige nu ligger Max lidt midt i det hele.

9) Første fede duel mellem Vettel og Hamilton
Det er bare fedt, når Hamilton og Vettel er i direkte duel på banen, og det skete i den grad i Bahrain. De to superstjerner har tilsammen vundet verdensmesterskabet ni af de elleve seneste år, og de vil virkelig gerne vinde over den anden. På omgang 39 har de to en af de dueller, vi håber at se mange af i sæsonen. Hamilton overhaler Vettel, der efterfølgende spinner rundt. Herefter måtte tyskeren en tur i pit og den regerende verdensmester trak det længste strå af de to. Men der var fart i Ferrarien, så Vettel er helt sikkert klar til at udfordre sin rival næste gang.

10) Ricciardo har stadig ikke fundet sig tilrette
Det ruller ikke for Daniel Ricciardo i Renault-raceren. Australieren udgik efter et uheld i sæsonens første grand prix og han gennemførte heller ikke løb nummer to for det franske hold. Ricciardo udgik på grund af en fejl i bilen kort før løbets afslutning, men det skete fra en beskeden placering som nummer 10. Den tidligere Red Bull—kører føler sig endnu ikke veltilpas i Renaulten , og vi kan kun håbe på, at det kommer til at gå bedre i Kina.