10 ting vi lærte fra Belgiens Grand Prix

Charles Leclerc fik sin første sejr i Formel 1 i en følelsesladet weekend, hvor hans ven Anthoine Hubert desværre mistede livet på samme bane dagen inden. Magnussen manglede fart, men han sluttede fint af med at bliver nummer 12 og slå Romain Grosjean.


Leclerc tog sin første sejr
Det har været tæt på flere gange, og i dag skete det. Charles Leclerc vandt sin første sejr i Formel 1. Monegaskeren kørte solidt, og selvom det holdt hårdt, så blev til karrierens første førsteplads lige foran Lewis Hamilton.

Garanti (næsten) for dramatik i første sving
Banen i Spa har et lumsk første sving, og endnu en gang blev det dramatisk lige efter starten. Max Verstappen og Kimi Raikkonen kørte sammen og masser af biler skiftede positioner.

Verstappens flotte stime brudt
Sammenstødet i første sving blev rigtigt dyrt for Max Verstappen. Kort efter blev hollænderen ramt igen, og derefter måtte han udgå. Surt for Verstappen, der ellers havde lavet en række flotte resultater op til løbet i Belgien.

Op og ned for Magnussen
Efter en flot kvalifikation fik Kevin Magnussen slet ikke den start på løbet, han håbede på og mistede et par positioner som følge af sammenstødet mellem Raikkonen og Verstappen. Derefter var der en sløj periode, hvor danskeren mest af alt skulle holde feltet tilbage til fordel for Romain Grosjean. Men heldigvis vendte det mod slutningen, og K-Mag sluttede som nummer 12 lige foran sin franske holdkammerat.

Fin start for Albon hos Red Bull
Inden Belgiens Grand Prix skiftede Red Bull Pierre Gasly ud med Alexander Albon, og det ser ud til at være et godt bytte. Den 23-årige thai, der er født og opvokset i Storbritannien, startede helt tilbage på en 17. plads, men han kørte sig fint op gennem feltet undervejs. Albon sluttede på en flot femteplads og kan være godt tilfreds med sin første start for Red Bull.

Haas udstillet igen
Det er bare ikke Hass’ sæson. Spa blev heller banen, hvor Haas fik fat i den sjove ende af feltet. Begge kørere sluttede igen i den tunge ende, og mon ikke tankerne er mere på næste sæson end de resterende løb for ledelsen på holdet?

Uforudsigeligt midterfelt
Hvem er best of the rest? Det er efterhånden et rigtigt godt spørgsmål. Det ser generelt godt ud for McLaren, men begge kørere udgik i søndagens løb på Spa. Haas har store problemer, og det ruller heller ikke så godt for Renault. Så er der Racing Point og Torro Rosso, men det er nærmest umuligt at vælge det ene team fremfor det andet. Der er med andre ord lagt op til en spændende anden del af sæsonen.

Et løb i skyggen af dødsfald i Formel 2
Hele weekenden på Spa-banen blev skæmmet af et uhyggeligt sammenstød i Formel 2, der desværre kostede 22-årige Anthoine Hubert livet. Han blev mindet under søndagens løb, og Charles Leclerc var tydeligt påvirket af vennens død efter sin sejr.

Leclerc ligner en fremtidig verdensmester
Det er efterhånden blot et spørgsmål om tid, inden Charles Leclerc vinder VM. Han har masser af talent, og hvis Ferrari får styr på Mercedes, så har monegaskeren alle muligheder.

Vettels sidste sæson?
Der bliver spekuleret meget i, om denne sæson bliver Sebastian Vettels sidste. Han har sagt, at kærligheden til sporten ikke helt er der mere og i dag bliver han bedt om at lukke Charles Leclerc forbi. Jeg tror, der skal ske store ting i efteråret for tyskeren, hvis han vælger at tage en sæson mere.