10 ting vi lærte fra Frankrigs Grand Prix

Søndagens Formel 1-løb afslørede to ting. Lewis Hamilton har sat kursen mod verdensmesterskabet og Haas har store problemer.


1) Suveræne Hamilton
Lewis Hamilton fik ordene ”What a blistering drive” med på vejen fra pitten, da sejren var hjemme og det var meget sigende. Den regerende verdensmester var i sin helt egen klasse på Circuit Paul Ricard og ingen kunne matche ham. Det var sejr nummer fire i træk til Lewis Hamilton og det ligner mere og mere endnu en VM-titel.

2) Håb for Ferrari
Banen til det franske grand prix ligger ikke specielt godt til Ferrari, og holet halsede efter hele weekenden. Bortset fra til sidst i løbet. Charles Leclerc var tæt på at fange Valtteri Bottas og andenpladsen. Det må alligevel give lidt tro på tingene i Ferrari-lejren.

3) Gasly må snart være fortid i Red Bull
De to Red Bull-kørere Masx Verstappen og Pierre Gasly er milevidt fra hinanden. Verstappen blander sig konsekvent i toppen og får det maksimale ud af sin racer. Det kan man slet ikke sige om Gasly. Endnu en gang underpræsterede han i sin Red Bull og sluttede langt nede i feltet. Det virker slet ikke som om, at han kan håndtere bilen og billedet har været det samme hele sæsonen. Jeg tror ikke, at han er hos holdet til næste sæson.

4) Haas kan slet ikke gang i dækkene
Kevin Magussens Haas burde kæmpe med om at være ”Best of the rest”. I stedet for skal de være glade for, at de ikke værst af alle. Romain Grosjean måtte udgå mod slutningen og Kevin Magnussen slog kun de to håbløse Williams-racere.

5) Lang dag på kontoret for Magnussen… igen
Kevin Magnussen må efterhånden være godt frustreret over, hvordan tingene går med bilen. Vi vil helst se K-Mag kæmpe med om pointene end at skulle forhindre den ene efter den anden om at overhale ham. Løbet i Frankrig blev et, Kevin Magnussen nok helst vil glemme, og dem har der desværre været alt for mange af på det seneste.

6) Hulkenberg er under pres
Det kan meget vel være sidste sæson for Nico Hulkenberg i Renault. Inden løbet søndag sagde teamchef Cyril Abiteboul, at holdet er ved at se på mulighederne for 2020. De er glade for Hulkenbergs præstationer, men det lyder lidt som om, at Renault vil finde en afløser.

7) Er Formel 1 for kedeligt?
Der er kørt otte grand prix’er i denne sæson og Mercedes har været alt for suveræne. Holdet har taget dobbeltsejr i seks af dem, og dette var Hamiltons fjerde sejr i træk. De synes nok, at det er sjovt hos Mercedes, men Formel 1 som brand er bare bedre med spænding og flere hold, der kæmper med om sejr i løbene.

8) McLaren er endelig tilbage i den sjove ende
Det har ladet vente på sig, men nu ser det endelig ud til, at McLaren har fundet formlen på succes igen. Pilen har peget opad sæsonen igennem, og nu er holdet i den grad med i kampen om at være bedst af det store midterfelt. Det klæder Formel 1, når det traditionsrige mandskab er med i den sjove ende.

9) Synd for Lando Norris
Det blev til en hård skæbne for Lando Norris. Det lignede længe en flot syvendeplads, men så kom problemerne væltende til sidst. Hydraulikken røg, og det blev for stor en udfordring. Først mistede den unge brite DRS, derefter var gearingen hård for ham og til sidst kom der også problemer med styringen. Han klarede det glimrende, men til sidst køre Daniel Ricciardo ham ud af kurs og så smuttede et par stykker forbi.

10) Skidt fransk dag i Frankrig
Det gik slet ikke som feltets to franske kører havde håbet på i Frankrigs Grand Prix. Romain Grosjean udgik som den eneste og Pierre Gasly skuffede ved blot at slutte som nummer 10.