10 ting vi lærte fra Italiens Grand Prix

Charles Leclerc kæmpede bravt og vandt for andet løb i træk. Dermed gav han Ferrari en tiltrængt sejr på hjemmebanen i Monza. Kevin Magnussen havde problemer og måtte udgå undervejs.


Leclerc gav Ferrari hjemmebanesejr
For anden weekend i træk vandt Charles Leclerc. Monegaskeren tog pole position og holdt positionen hele vejen til mål selvom det holdt hårdt undervejs. Flot og sikkert kørt af Leclerc.

En ny superstjerne er født
Det var blot anden sejr i karrieren til Charles Leclerc, men det er langt fra den sidste. Den unge monegasker bliver super spændende at følge fremover, og spørgsmålet er, om han allerede kan køre med om VM-titlen til næste sæson.

Spænding til det sidste
Sikke et pres Charles Leclerc var under hele løbet igennem. Først skulle han afværge Lewis Hamilton det meste af løbet igennem, og til sidst Bottas, da Hamilton lavede en fejl og blev overhalet. Efter Mercedes-dominansen i starten af sæson, så er Formel 1 langt federe nu med de tætte afgørelser.

Mercedes kunne ikke følge med Ferraris fart
Forskellene mellem Mercedes og Ferrari var tydelige i søndagens løb. I svingene halede Lewis Hamilton hurtigt ind på Charles Leclerc, men på de lange stræk havde Ferrari så meget fartoverskud, at Mercedes-raceren ikke for alvor kunne true. Ingen tvivl om at Monzabanen lå godt til Ferrari.

Vanvittig kørsel af Vettel
Sebastian Vettel har masser af rutine, men det var ikke til at se på sjette omgang. Tyskeren spandt, og da han skulle tilbage på banen var nærmest med hovedet under armen. Ferrarien kørte sammen med Lance Stroll’s Racing Point og det kostede en stop and go-straf på 10 sekunder og en ny frontvinge. Dermed var hans løb reelt slut.

Magnussen kæmpede forgæves
Mon ikke Kevin Magnussen drømte om point efter en fin kvalifikation. Men sådan gik det desværre ikke for danskeren. Han havde endnu en gang bøvl med dækkene, og selvom K-Mag forsvarede sig flot mod Sergio Perez og holdt sin 10. plads i starten, men han endte desværre med at udgå på grund af et problem med hydraulikken.

Skidt weekend af Verstappen
Et motorskift inden weekendens grand prix betød, at Max Verstappen startede sidst i søndagens løb. Og det var bare ikke hollænderens dag. Han beskadigede sin frontvinge i første sving og måtte i pit på første omgang. Max Verstappen fik point, men han måtte tage til takke med en 8. plads.

Fantastisk Ferrarisejr på hjemmebanen
Det er hele ni år siden, Ferrari sidst vandt på Monza, og de mange italienske fans fik præcis, hvad de kom efter. Sidste gang Ferrari vandt på hjemmebanen var i 2010, hvor Fernando Alonso kom først over stregen. Og for at gøre det hele endnu bedre, så er det Ferraris 90 års jubilæum i år.

De italienske fans er fantastiske
Ferrari er kendt for deres fanatiske og farverige fans, og de var i den grad til at få øje på under og især efter søndagens løb. De skaber en helt speciel stemning og er noget særligt i Formel 1.

Renault ramte rigtigt
Efter en lidt kontroversiel kvalifikation, hvor Nico Hulkenberg blev beskyldt for at holde feltet tilbage startede de to Renault-racere som nummer fem og seks. Begge kører var solide i løbet, hvor Daniel Ricciardo blev firer og Hulkenberg sluttede som nummer fem.