10 ting vi lærte fra Japans Grand Prix

Suzuka-banen gav os endnu en gang et fedt løb med dramatik. Valtteri Bottas vandt og sikrede Mercedes konstruktørernes mesterskab. Kevin Magnussen fik en flot start, men efter et dårligt pitstop sluttede han i den tunge ende af feltet.


Bottas tog sejren i Japan
Finske Valtteri Bottas fik en fantastisk start og røg op i føring efter en fejl fra Sebastian Vettel. Og fra føring så Bottas sig ikke tilbage og kørte et fejlfrit løb. Det er første gang siden Azerbaijans Grand Prix i april, Valtteri Bottas vinder. Det var hans tredje løbssejr i denne sæson.

Mercedes vinder konstruktørernes titel
Tillykke til Mercedes! Det tyske team sikrede sig søndag konstruktør-titlen 2019. Det skete, da holdet fik 1.- og 3. pladsen samtidig med, at Charles Leclerc måtte nøjes med en sjetteplads. Det er sjette VM-titel til Mercedes på stribe. Imponerende.

Ferraris vilde kvalifikation
I træningerne havde Mercedes overhånden, og det lignede en duel mellem Hamilton og Bottas om pole position. Men nærmest ud af det blå fandt Ferrari noget ekstra og fik overraskende både bedste- og næstbedste tid.

Mercedes klart bedst under løbet
Ferrari havde overhånden i kvalifikationen, men under løbet var der ingen tvivl om styrkeforholdet. Mercedes-racerne havde bare meget mere fart. Det hører også med til historien, at det slet ikke gik Ferraris vej. Sebastian Vettel fejlede starten og at Charles Leclerc måtte tage et ekstra pitstop.

Masser af dramatik
I begyndelsen af løbet var der en del tætte dueller på banen, og særligt en mellem Verstappen og Leclerc fik stor betydning, da førstnævnte måtte udgå kort efter. Suzuka gav os et fedt løb, og jeg glæder mig allerede til næste år.

Magnussens svære dag
Kevin Magnussen kørte galt i kvalifikationen og startede sidst af alle. Men allerede fra starten kom han helt op på en 13. plads. Men efter et dårligt timet pitstop, hvor danskeren fik det hårde dæk på mistede han reelt chancen for point. K-Mag sluttede løbet i den helt tunge ende på en 17. plads.

Kevin er en suveræn starter
På forunderlig vis lykkedes det for Kevin Magnussen at tage hele syv placeringer på en halv omgang i starten af løbet. Danskeren har før bevist, at han er god til at navigere rundt i det kaos, der opstår i starten.

Vejret ændrede weekenden
En tyfon kom forbi Suzuka lørdag med masser af regn, og derfor blev der ikke kørt træning og kvalifikation som planlagt. I stedet for blev kvalifikationen afviklet tidligt søndag. Og heldigvis holdt vejret under hele løbet.

Dæklotteri
Den tredje træning blev aflyst, og det fik stor betydning for løbet. Holdene fik ikke testet alle dæktyperne ordentligt, og det var helt tydeligt, at flere kørere, inklusive Magnussen, fik dæk på, uden teamet egentlig vidste, hvordan det ville fungere over tid. Til gengæld fik vi et mere uforudsigeligt løb som tv-seer.

Albon tættere på at blive hos Red Bull
Det japanske grand prix blev Alexander Albons bedste præstation i Red Bull. Den unge thai kørte lige op med Max Verstappen i kvalifikationen, og han var stabil under løbet, hvor han blev nummer fire. Det ligner mere og mere en forlængelse af kontrakten med teamet.