10 ting vi lærte fra Østrigs Grand Prix

Søndagens Formel-1 løb var spændende helt til sidst, hvor Max Verstappen trak det længste strå i kampen mod Charles Leclerc. Efter en flot kvalifikation måtte Kevin Magnussen se langt efter point og havde endnu en skidt dag.


Leclerc snydt for sejren igen
For anden gang i denne sæson lignede det sejr til unge Charles Leclerc og igen måtte han se sejren glide ud af hænderne. I Bahrain havde monegaskeren motorproblemer og  søndag i Østrig var Max Verstappen for hurtig på de sidste omgange. Første sejr for den unge Ferrari-kører må ligge og vente lige rundt oom hjørnet.

Magnussens løbskvaler fortsætter
Vi har set det før, og det skete igen i weekenden. Kevin Magnussen kørte en fantastisk kvalifikation, hvor han fik femtehurtigste tid. En ny gearkasse kostede fem pladsers straf, og i selve løbet manglede Haas hastighed igen. K-Mag fik desuden en lidt spøjs straf og måtte en tur igennem pitten. Magnussen sluttede næstsidst af alle og var uforstående efter løbet.

Vilde Verstappen
Dagens mand var uden tvivl Max Verstappen. Den unge hollænder fik en forfærdelig start og røg fra 2.- til 7. pladsen. Men herfra gik det bedre og bedre for Red Bull-køreren og på en af de sidste omgange kørte Verstappen forbi Charles Leclerc og sikrede sig en fornem sejr.

Uvant dag for Hamilton
Lewis Hamilton vandt ikke. Alene det er efterhånden usædvanligt. Men Mercedes var i den grad til at tale med på Red Bull Ring. Undervejs måtte briten skifte frontvinge og han kom aldrig til at spille en rolle oppe foran. Lewis Hamilton kom i mål som nummer dem.

Ferrari på rette vej
Det er lige ved og næsten for Ferrari, og deres helt store gennembrud i denne sæson må komme snart. I Østrig var holdet tæt på at få to biler på podiet og måtte se sejren køre væk til sidst. Men Ferrari er kommet et godt stykke af vejen.

Fantastisk løb
Wow. Løbet havde det hele, og det var uforudsigeligt fra start til slut. VI har været vant til to suveræne Mercedes-racere i front, men sølvpilene kunne ikke følge med, og det klædte grand prix’et.

Spænding til det sidste
Formel 1 viste sig frem fra sin bedste side i Østrigs Grand Prix. Som tv-seer var man bundet til skærmen for at følge løbet helt i mål. Hold Charles Leclerc hjem eller ville han blive indhentet af Max Verstappen? Det var medrivende, og det var svært ikke at holde med den ene eller den anden. Mere af det, tak.

Afgørelsen tog alt for lang tid
Imens der var masser at glæde sig over ved løbet, så var ventetiden på løbets endelige afgørelse alt, alt for lang. Max Verstappens overhaling af Charles Leclerc skulle ses igennem af løbets stewards, men det tog mere end tre lange timer, før Max Verstappens sejr blev endeligt bekræftet. Det er altså noget rod og må kunne afgøres på meget kortere tid.

Hold øje med Lando Norris
Det går rigtigt godt for McLaren, og holdet er ved at sætte sig solidt på fjerdepladsen i konstruktørernes mesterskab efter de tre store. Og det er Lando Norris stærkt medvirkende til. Den blot 19-årige englænder kører solidt og hev en flot sjetteplads hjem i Østrig. Han har talent og bliver spændende at følge fremover.

Hvor bliver Renault af?
Det skulle have set så godt ud for Renault, og holdet burde kunne måle sig med McLaren. Men sådan er det ikke gået. Det franske hold kan ikke følge med og søndag blev det til et skuffende  løb for Daniel Ricciardo og Nico Hulkenberg, der blev henholdsvis nummer 12 og 13. Ikke godt nok.