10 ting vi lærte fra Ruslands Grand Prix

En safety car vendte op og ned på søndagens Formel 1-løb i Rusland. Fra dobbelt Ferrari til dobbelt Mercedes i toppen, og så lykkedes det for Kevin Magnussen at få to VM-point.


Mercedes sejrede i Rusland  
Lewis Hamilton sikrede sig sin niende sejr i sæsonen efter et løb, der var proppet med drama undervejs. Ferrari var længe 1 og 2, men til sidst var det Mercedes, der kunne smile mest. Sølvpilene tog endnu en dobbeltsejr og det ligner mere og mere en VM-titel til Hamilton.

Safety car vendte op og ned på løbet
Det lignede længe en sikker dobbeltsejr til Ferrari, men Formel 1 er bare uforudsigeligt nogle gange. Efter et pitstop måtte Sebastian Vettel udgå, og det betød, at både Lewis Hamilton og danske Kevin Magnussen kunne få et ”gratis” pitstop. Pludselig var Mercedes et og to, imens K-Mag kom op på en sjetteplads.

Dramatisk start i Rusland
Banen i Sochi giver en fed start. Der er langt ned til det første rigtige sving, og det betød dramatik. Fra tredje startposition fik Sebastian Vettel slipstream på Charles Leclerc og var foran ved sving 2. Anderledes skidt gik det for Romain Grosjean, der udgik efter et sammenstød med Antonio Giovinazzi og Daniel Ricciardo.

Vettel gik imod Ferraris strategi
Sebastian Vettel skulle hægte sig på Charles Leclerc fra start og komme foran, hvorefter han skulle afgive førstepladsen. Problemet er bare, at Vettel er bedst, når han er forrest, og han gjorde ikke som aftalt. Ferrari var dermed nødsaget til at skifte strategi. I stedet for fik Leclerc sin førsteplads tilbage efter pitstoprunden.

Heldet endelig med Magnussen – og dog
Uheldene er nærmest væltet nedover Kevin Magnussen i denne sæson, men i dag var der endelig en masse at glæde sig over for danskeren. Magnussen fik en flot start, hvor han kørte sig fire pladser op til en tiendeplads, og så kom der er en virtual safety car på det helt rigtige tidspunkt. Men mod slutningen kom danskeren for langt ud efter en duel med Sergio Perez, der gav ham en tidsstraf på fem sekunder. Det betød, at Kevin Magnussen måtte bytte sin ottendeplads ud med en niende. Dermed fik K-Mag to fornemme VM-point.

Mest optur for Haas
Det var en blandet dag for Haas, der trods alt kom fra Rusland med et smil på læben. Selvom Romain Grosjean udgik i starten, så kørte Kevin Magnussen et bundsolidt løb, og fik to VM-point på trods af en tidsstraf. Endelig noget at glæde sig over for det amerikanske team, der til i Rusland valgte at bruge den version af bilen, de kørte med i sæsonens første løb i Melbourne.

McLaren på helt rette vej
Allerede inden grand prixet kom det frem, at det succesfulde samarbejde mellem McLaren og Mercedes bliver genoptaget fra 2021. Og teamet viste flotte takter i Rusland, hvor Carlos Sainz sluttede helt oppe på en sjetteplads.

Seværdig bane i Sochi
Der er masser af muligheder for at overhale i Sochi, og det benyttede kørerne sig af søndag. Tv-seerne fik sig et fantastisk løb med mange fede dueller. Det er den slags baner, som jeg holder af.

Anden halvdel af sæson er bedre end den første
I foråret var Mercedes så dominerende, at det næsten var givet på forhånd, at holdet skulle blive etter og toer i løbene. Nu skal sølvpilene have heldet med sig, hvis det skal ske. Ferrari er blevet meget bedre, og så blander Max Verstappen sig næsten hver gang. Formel 1 er fedt i øjeblikket, og jeg glæder mig til de kommende løb.

Kubica er feltet langsomste mand
Robert Kubica kører for Williams, der med længder er den dårligste bil i Formel 1. Men internt er polakken også et stykke efter sin britiske holdkammerat George Russell. Kubica var involveret i en rallyulykke i 2011, hvor hans højre arm blev alvorligt skadet. Han bliver desværre aldrig den samme racerkører igen.