10 ting vi lærte fra Ungarns Grand Prix

Formel 1-fans blev forkælet, da Lewis Hamilton vandt Ungarns Grand Prix efter en fed duel med Max Verstappen hele løbet igennem. Kevin Magnussen kæmpede sig til en 13. plads og måtte afvise Daniel Ricciardo i mange omgange.


Hamilton tilbage som sejrherre
Verdensmesteren viste sit værd i Ungarn. Han Jagtede Max Verstappen hele dagen og kom forbi et par omgang før mål. Det var sikkert, valkalkuleret og lynhurtigt. Velfortjente VM-point i jagten på en ny titel.

Spænding hele vejen igennem
Max Verstappen og Lewis Hamilton gav de mange Forme l 1-fans en fed søndag. De to duellerede hele løbet igennem, og afgørelsen kom første helt til sidst. Langt bedre løb på det seneste end i starten af sæsonen, hvor Mercedes var altdominerende.

Mercedes tog fusen på Red Bull
Det lå ikke i kortene, at Lewis Hamilton skulle tage to pitstop, men ud af det blå dykkede briten ind og skiftede de hårde dæk ud med medium. Og det gav pote. Man kan sige, at Mercedes lavede en Red Bull og turde satse med en anden strategi.

Stakkels Bottas
På blot seks omgang gik Valtteri Bottas fra at starte som nummer to til at være sidst. Finnen blev hårdt presset af Lewis Hamilton, der kørte forbi. Bottas kørte både sammen med Hamilton og Sebastian Vettel, og måtte i pit med en beskadiget frontvinge. Bottas sluttede på en 8. plads.

Flot løb af Magnussen
Kevin Magnussen endte på en 13.plads, men den kan han kun være godt tilfreds med. Danskeren kæmpede hårdt mod Daniel Ricciardo undervejs, og det så ud til, at australieren havde mere fart. Men K-Mag forsvarede benhårdt og lige til grænsen.  Teamet kan kun være godt tilfredse med Magnussen.

Ingen ballade mellem Magnussen og Grosjean
Der var heldigvis ingen sammenstød på Haas i denne weekend. En enkelt gang var de tætte, men Romain Grosjean gav plads, da Kevin Magnussen kørte forbi på blødere dæk.

McLaren er best of the rest
Pilen bliver bare ved med at pege opad for McLaren. Det traditionsrige hold kørte en femteplads hjem til Carlos Sainz og er det bedste hold foruden de tre store. De bliver spændende at følge i efteråret.

Formel 1 er et skakspil
Hvem stopper først? Det spil kørte mellem Verstappen og Hamilton fra start af. Mercedes sendte endda deres mekanikere ud for at se, om de kunne snyde Red Bull. Spillet om pitstoppene giver noget  ekstra til løbene.

Nyt lavpunkt for Gasly?
Til løbet i Ungarn havde Pierre Gasly og Max Verstappen samme setup i samme bil, og førstnævnte fik røvfuld. Verstappen overhalede Gasly med en omgang og jeg tvivler meget på, at de to er holdkammerater til næste sæson.

Silly season er i gang
Første halvdel af sæsonen er slut, og feltet tager på sommerpause. Det betyder, at det er højsæson for rygter om næste års sæder. Det er et stort puslespil, der bliver yderst interessant at følge med i.