Dannebrog til start i Tour de France

Michael Mørkøv genvandt det danske mesterskab og kan iklæde sig de danske farver, når Tour de France begynder lørdag


For første gang i 10 år kan den rød-hvide trøje ses i Tour de France. Det står klart efter Michael Mørkøv søndag vandt det 225 km lange linjeløb om det danske mesterskab i Esbjerg. 

Den 34-årige Deceuninck Quick Step rytter fik i onsdags besked om, at han skal med sit belgiske mandskab til Tour de France, og søndag fejrede han den nyhed med en overlegen spurt i Esbjerg. 

Spil med i Tour Picks. Tilmeld dig nu og vind en cykel

Sejren kom i land efter fornemt arbejde af Kasper Asgreen, der lige som sin holdkammerat også er på startlisten til Touren, og da Asgreen tog det sidste sving forrest med Mørkøv på hjul, vidste de fleste, hvad klokken havde slået. 

Ingen kunne følge duoen og Mørkøv trillede stille og roligt forbi Asgreen ind på førstepladsen med holdkammeraten på andenpladsen. 

Den tredje plads på podiet gik til unge Niklas Larsen, der skiftede sin sølvmedalje fra 2018 ud md en bronzemedalje i år. 

Hos kvinderne blev det også en gentagelse, da sidste års mester Amalie Dideriksen havde fuld kontrol over finalen og spurtede sig til en sikker sejr.    

Spil med i Tour Picks. Tilmeld dig nu og vind en cykel.

Ikke siden 2008, hvor Nicky Sørensen kørte touren i Dannebrog har den rød-hvide trøje været at se på de franske landeveje.

Hovedpræmie

Det kræver PicksPLUS at spille med om både hovedpræmier og rundepræmier - Læs mere

Hovedpræmie: Stevens Izoard Racercykel

Præsenteres i samarbejde med

Se alle de fede præmier i Tour Picks

Relaterede indlæg