3F Superliga indfører VAR

Slut med at diskutere med dommeren om bolden var inde eller ej. Nu kommer VAR til Danmark!


Skal vi indføre det der dommer-video i 3F Superligaen? Var? Var? Var?

Det er ikke sikkert at kommunikationen foregik på helt den måde, men nu er det sikkert og vist, at Superligaen indfører det omdiskuterede VAR-system til 2020/2021-sæsonen. 

Det vil sige, at hele den kommende udgave af 3F Superliga bliver ude gennemsyn, mens alle parter forbereder sig på det nye store tiltag efter næste sommers EM i fodbold.  

Nu kommer 3F Superliga Picks. Tilmeld dig nu og tæv dine venner

Sidste weekend holdt DBU bestyrelsesmøde i Trieste (det er ingen joke), og her besluttede man at indføre VAR. Forkortelsen, der står for Video Assistant Referee, bliver nyskabende for dansk fodbold, og 3F Superligaen også den første liga i Skandinavien med en videodommer.

Michael Johansen, som er formand for Dommergruppen, der arbejder for at forbedre forholdene for de danske elitedommere, glæder sig over beslutningen:

- Beslutningen sender et stærkt signal til vores dygtige dommere om, at vi gerne vil hjælpe med at uddanne dem til højest mulige niveau – for eksempel Champions League, siger Michael Johansen.

I DBU ser man også frem til indførelsen af den nye teknologi, fortæller konstitueret administrerende direktør Kenneth Reeh:

- Vi skal turde at gå forrest i udviklingen af fodbolden, hvad enten det angår spillere, trænere, klubber eller dommere. Det gør vi med VAR, som på sigt både skal komme klubberne og dommerne til gode, siger Kenneth Reeh til forbundets egen hjemmeside.

Også Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, ser frem til det nye tiltag, omend han lufter lidt bekymring ved indførelsen:

- For fortsat at have et produkt på internationalt topniveau, så er det nødvendigt at matche de andre europæiske ligaer. Derfor er det et naturligt skridt med indførelse af VAR, der vil gavne både dommere, fans og spillere. Nu skal vi så se på, om det kan leveres indenfor de aftalte rammer,” udtaler Claus Thomsen.

Det kommende år vil DBU og Divisionsforeningen bruge på at uddanne 12-14 VAR-dommere. Selve træningen af de nye dommere skal blandt andet foregå til kampe i Reserveligaen i den kommende sæson.

Det kan ses igennem med VAR:
- Mål/ikke mål
- Straffe/ikke straffe
- Direkte rødt (ikke to gule kort)
- Forkert spiller modtager gult eller rødt kort

Nu kommer 3F Superliga Picks. Tilmeld dig nu og tæv dine venner

Hovedpræmie

Det kræver PicksPLUS at spille med om både hovedpræmier og rundepræmier - Læs mere

Gavekort: 10.000 kr.

Præsenteres i samarbejde med

Se alle de fede præmier i 3F Superliga Picks

Relaterede indlæg